Welkom op de website van Dionne Brussee
Optredens 2016
     
9 oktober
Mariaconcert in de Augustanakerk in Amsterdam met Merel Huizinga (mezzo-sopraan) en Kanako Inoue (piano). Ave Maria's van diverse componisten (o.a. Schubert, Mozart, Verdi) en liederen over Maria (o.a. Reger, Faure en Poulenc), met de betekenis van Maria theologisch en historisch bekeken door theoloog Rob Polet.

4 mei


Optreden met het koor Halleluja in de dorpskerk in Katwijk aan de Rijn. Laudate Dominum van Mozart, onder leiding van Sytze Stel.

25 maartOptreden tijdens de Goede Vrijdagviering in de kapel van het OLVG. Aria's en koralen uit de Matthäuspassion van J.S. Bach met pianist Louise van de Sande Bakhuysen en het OLVG koor, met  solo's van Maaike Bakker en Dionne Brussee. Toegang gratis.
     
19 maart


Optreden met OLVG koor tijdens tijdens de landelijke Open Dag van ziekenhuizen in het OLVG, locatie oost en west in Amsterdam: liederen met pianist Louise van de Sande Bakhuysen.
     
22 januari


Optreden tijdens kerstdiner mecenassen Nieuwe Kerk ter gelegenheid van de tentoonstelling Rome met pianist Pieter Tanis: aria's uit de Theodora van Händel (besloten bijeenkomst).
     
16 januari

Optreden op landgoed Amstelrade met pianist Geke van Schuppen. Liederen van Schubert (besloten bijeenkomst).
     

   

Optredens 2015 
  
9 november
Optreden tijdens een bijeenkomst van de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en diverse organisaties, t.g.v. de fusie van de Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Lucas Adreasziekenhuis in het Lucas Andreasziekenhuis in Amsterdam.
Liederen van Gerwhwin, met pianist Pieter Tanis (besloten bijeenkomst).
   
1 november
Optreden tijdens vrijwilligersbijeenkomst van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in de Onze Lieve Vrouwe Kapel in Amsterdam.
Liederen, aria en duetten van verschillende componisten, waaronder Mozart, Massenet, Strauss, Händel en Offenbach. Met Merel huizinga (mezzo-sopraan) en Louise van de Sande Bakhuyzen (piano).
   
31 oktober Matinéeconcert met oratoriumkoor Hallelujah o.l.v. Sytze Stel in Katwijk: Laudate Dominum uit de Vesparae Solennes de Confessore, en het Exsultate Jubilate van Mozart, koraalcantate 'meinen Jesum lass ich nicht' van Reger.
       
29 oktober Optreden tijdens het medewerkersconcert van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Liederen van Mozart en Kurt Weill met pianist Louise van de Sande Bakhuyzen. Toegang gratis.
       
12 september Huiskamer theateravond met Pieter Tanis (piano) aan de Reguliersgracht in Amsterdam.
Opera-aria's van o.a. Massenet (Werther) en Mozart (Le Nozze) en liederen van Strauss, Gershwin en Brecht.
Klik hier voor meer informatie.
     
4 april Kort Passieconcert met Winnifred Brugman (piano) en Rob Polet (orgel) in de Onze Lieve Vrouwe Kapel in Amsterdam.
Muziek van o.a. Pergolesi (Stabat Mater), Purcell (Dido & Aeneas), Bach (Matthäuspassion) en Verdi (Otello).
     

   

Optredens 2014
     
21 december Kerstoptreden met opera per Tutti in de Vondelkerk in Amsterdam, i.s.m. Mylou Mazali (mezzo-sopraan), Duo Pan (tenor), Sinan Vüral (bariton) en Kymball Huigens (piano).
Werken van onder andere Bach (Weihnachtsoratorium), Händel (Messiah, Rinaldo), Rossini (Petite Messe Solenelle, Stabat Mater), Vivaldi (Gloria), Massenet (uit Werther, aria Sophie), Verdi (Aida - Gloria all'egito), Saint Saens (Kerstoratorium)
.
Fragmenten zijn te beluisteren onder audio.   
   
19 december Kerstoptreden met opera per Tutti in de Sint Janskerk in Maastricht, i.s.m. Mylou Mazali (mezzo-sopraan), Duo Pan (tenor), Sinan Vüral (bariton) en Kymball Huigens (piano).
Werken van onder andere Bach (Weihnachtsoratorium), Händel (Messiah, Rinaldo), Rossini (Petite Messe Solenelle, Stabat Mater), Vivaldi (Gloria), Massenet (uit Werther, aria Sophie), Verdi (Aida - Gloria all'egito), Saint Saens (Kerstoratorium)
.
   
25 oktober Optreden in de serie 'Muziek en zin' in de Obrechtkerk in Amsterdam, met Merel Huizinga (mezzo-sporaan).
Thema: de rol van Maria theologisch en historisch besproken door pastoraal werker Rob Polet.
Muziek: Ave Maria's en Marialiederen van verschillende componisten, o.a. Verdi en de minder bekende Nederlandse componist Piet Pijnenborg.
   
19 oktober Mariaconcert in de Augustanakerk in Amsterdam vanuit Stichting Philomela, met Merel Huizinga (mezzo-sporaan).
   
18 april Optreden tijdens de viering van Goede Vrijdag in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, met Susanne van de Vosse (sopraan) en Anco Vahl (organist). Delen uit de Mattäuspassion van Bach. 
   
26 maart Solist in het oratorium Paulus van Mendelssohn in de St. Jozefkerk in Bennebroek, o.l.v. Frank Hameleers met oratoriumkoor Bennebroek en het Promenade Orkest.
                      

Klik hier voor meer solo-optredens 

Klik hier
voor kooroptredens 


Dionne Brussee - Amsterdam

® CP