Welkom op de website van Dionne Brussee

Optredens 2010 - 2013
 
24 december 2013 Kerstoptreden in Naumburg (Duitsland), met pianist Luc Blommers, in samenwerking met IC productions - muziek & ultuurreizen. Muziek van o.a. Bach, Händel, Schubert, Mendelssohn, Liszt, Chopin, Bizet en Bellini.
   
12 oktober 2013 Mariaconcert in het regiocentrum van de Boomkerk in Amsterdam vanuit Stichting Philomela, met Merel Huizinga (mezzo-sopraan) en Peter van de Kamp (pianist). Avé Maria's en Marialiederen van verschillende componisten; solistisch en in duetten.
   
1 september 2013 Optreden in de Onze Lieve Vrouwe Kapel in Amsterdam, met Rob Polet (orgel). Liederen van de componist Leith Macbeth Bain en Rousell.
   
30 maart 2013 Optreden tijdens de Paaswake in de Boomkerk in Amsterdam, met Inge Brouwer (alt) en Gert Jan Velders (orgel). Aria's uit de Messiah van Händel.
   
29 maart 2013 Optreden tijdens de Goede Vrijdagviering in de Onze Lieve Vrouwe Kapel in Amsterdam, met Inge Brouwer (alt) en Louise van de Sande Bakhuijzen (piano). Delen uit de Messiah van Händel.
   
23 maart 2013 Passieconcert in de Vincentiuskerk in Amsterdam, met Inge Brouwer (alt) en Erik Visser (piano). Delen uit het Stabat Mater van Pergolesi, de Matthäuspassion en Johannespassion van Bach en uit de Messiah van Händel.
   
18 november 2012 Huisconcert bij Dionne Brussee in Amsterdam. Liederen van Beethoven, Duparc en Messiaen met Annette van Beelen en Rob Polet (piano).
   
14 november 2012 Huisconcert bij Annette van Beelen in Hilversum. Liederen van Beethoven en Duparc met Annette van Beelen (piano).
   
27 oktober 2012 Optreden bij jubileumfeest van organist Mark de Vries in de Jan de Doperkerk in Amsterdam. Liederen en aria's uit de Messiah van Händel, het requiem van Fauré en eigen composities van Mark de Vries (besloten feest).
   
6 april 2012 Aria's uit de Johannespassion van J.S. Bach met medewerking van Inge Brouwer (alt) en Louise van de Sande Bakhuyzen (piano) in de Onze Lieve Vrouwe Kapel in Amsterdam.
   
18 december 2011 Kerstconcert met liederen en duetten van verschillende componisten en eigen composities - gezongen door Dionne en Mariëlle Brussee in de kapel van het voormalige Clarissenklooster in Tilburg.
   
13 november 2011 'Lijden en verleiden': operamiddag met aria's, duetten en terzetten van diverse componisten in de Onze Lieve Vrouwe Kapel in Amsterdam, o.a. uit Giuillio Caesare van Händel, Die Zauberflöte en Cosi fan tutte van Mozart, Fidelio van Beethoven, Carmen van Bizet en Lakmé van Delibes. In samenwerking met sopraan Monique Neefjes, mezzo-sopraan Isja Conen en pianist Pieter Tanis.
   
16 oktober 2011 Solo-optreden met het Vincentiuskoor o.l.v. Matthias Konecny met begeleiding van Reza Namavar. Religieuze muziek van verschillende tijden en stijlen, met aria's uit de Messiah van Händel, in de Vincentiuskerk in Amsterdam.
   
3 september 2011 Optreden in het Lucas Andreasziekenhuis in Amsterdam met sopraan Monique Neefjes, mezzo-sopraan Insja Conen en pianist Pieter Tanis. Diverse opera-aria's uit verschillende opera's van onder andere Mozart, Gluck, Beethoven en Bizet.
   
12 juni 2011 Cantate 'O heilges Geist und Wasserbad' van J.S. Bach en Intaliaanse aria's tijdens het Pinksterfestival in de Boomkerk in Amsterdam, met begeleiding van Luc Blommers (piano).
   
22 april 2011 Aria's uit de Mattäuspassion van J.S. Bach in de Onze Lieve Vrouwe Kapel in Amsterdam, begeleid door Godfried Jansen (orgel).
   
11 augustus  2010 Optreden in de Titus Brandsmakerk in Amstelveen: Italiaanse liederen en aria’s met pianist Luc Blommers.
   
16 juni 2010 Opera King Arthur van H. Purcell - alle sopraansolo’s,
met begeleiding van het speciaal samengestelde ensemble oude muziek 'King Arthur' en het koor van het UCK o.l.v. Margriet Verzijl in de Lutherse kerk in Utrecht. Concertante uitvoering.
     
29 mei 2010 Orfeo van W.von Gluck rol van Amor
o.l.v. Joyce Hoohenkerk-Stroom met Vocaal Ensemble Col Canto en het Amsterdams Philharmonisch Kamerorkest o.l.v. Rudolf Notrot, in de Schouwburg in Amstelveen.
   
 


       

Klik hier voor meer solo-optredens 

Klik hier
voor kooroptredens                           

Dionne Brussee - Amsterdam

® CP